Wolters Kluwer Belgium hoofdsponsor OP.RECHT.MECHELEN

De komende drie jaar is Wolters Kluwer Belgium hoofdsponsor van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN.

De aanleiding voor het festival is historisch: in 1616 vestigde de Grote Raad - zowat het eerste internationale rechtscollege - zich in Mechelen in het Hof van Savoye. 'Nous pousserons l'affaire jusqu'à Malines', kon je toen horen als men bijvoorbeeld voor de Franse rechtbank zijn gelijk niet kon halen.

De stad Mechelen wil, met de steun van de Vlaamse overheid, de 400e verjaardag herdenken en nadenken over de toekomst van recht en rechtvaardigheid. Het festival bestaat uit drie luiken. Naast een cultureel luik met tal van voorstellingen en tentoonstellingen en een sociaal-maatschappelijke luik, is er het rechtswetenschappelijke luik.

Vooral aan dat laatste luik zal Wolters Kluwer actief een bijdrage leveren. Eind 2016 en begin 2017 vinden 3 congressen plaats rond de thema's Diversiteit & Justitie, Welzijn & Justitie en Management & Justitie. Onder leiding van professor Geert Vervaeke van de KU Leuven worden bij alle actoren binnen de juridische wereld ook aanbevelingen verzameld voor de justitie van de toekomst. Dat moet in april 2017 resulteren in een groenboek, uitgegeven door Wolters Kluwer.

Het festival start op 17 september 2016 en loopt tot het voorjaar van 2018. Het programma is hier beschikbaar.

  1055